ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το σκι -ή χιονοδρομία στα ελληνικά-είναι ο λόγος που για πολλούς ο χειμώνας είναι η αγαπημένη τους εποχή. Προερχόμενο από τη Σκανδιναβία και έχοντας πάρει το όνομά του από τα χαρακτηριστικά πέδιλα, γράφει ιστορία εδώ και 8.000 χρόνια. Άθλημα που δε σταματά να εξελίσσεται, προσφέροντας διαρκώς νέες ευκαιρίες άθλησης  και έντονες συγκινήσεις.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, σεβόμενο την παράδοση του αθλήματος της χιονοδρομίας καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ώστε έμπειροι αλλά και αρχάριοι σκιέρ να απολαύσουν την εμπειρία της χιονοδρομίας στο έπακρο,  πάντα με ασφάλεια.

To Snowboard -ή χιονοσανίδα στα ελληνικά-, είναι σύγχρονο άθλημα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και καθιερώθηκε από τη δεκαετία του ’70 κι έπειτα. Έχοντας δανειστεί χαρακτηριστικά από το surfing, το skateboarding και το ski, το snowboard είναι το ιδανικό χειμερινό σπορ για όσους αγαπούν τα άλματα στον αέρα, οι ακροβατικές φιγούρες και οι εντυπωσιακές περιστροφές. Κατάλληλο για κάθε ηλικία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

eq-icons-pedila
Πέδιλα/Σανίδα
eq-icons-stoli
Αδιάβροχη Στολή
eq-icons-kranosmaska
Κράνος & Μάσκα
eq-icons-botes
Μπότες
*Για όσους δεν διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό το κατάστημα ενοικιάσεων του κέντρου μπορεί να καλύψει κάθε τους ανάγκη.
Σας ενδιαφέρει η ενοικίαση εξοπλισμού;

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Με 8 αναβατήρες και 13 φαρδιές πίστες που δημιουργηθήκαν μέσα από́ τα έργα βελτίωσης των προηγουμένων ετών και ξεπερνούν συνολικά τα 25 χλμ., το ΧΚ Καλαβρύτων έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υποδοχής και φιλοξενίας χιονοδρόμων το οποίο προβλέπεται να ενισχυθεί.

Οι αθλητές μπορούν να επωφεληθούν από:

  • Άνετες πίστες χωρίς συνωστισμό
  • Καλός χρόνος αναμονής στα λίφτ ακόμα και τα Σαββατοκύριακα
  • Καλή ποιότητα χιονιού αλλά και υψηλού επιπέδου διάστρωση

Κυριότεροι Αναβατήρες του ΧΚΚΑχιλλέας
Τριθέσιος εναέριος (57 καρέκλες)
Δάφνη
Συρόμενος
Θέτις
Συρόμενος
Άρτεμις
Συρόμενος
Στύγα
Διθέσιος Εναέριος (130 καρέκλες)
Μεταφορική Ικανότητα (άτομα/ώρα)940700770800940
Σύνδεση Από - ΈωςΒάση (Parking) – Μέση (Βαθειά Λάκκα)Βάση (Parking) –
Μέση (Βαθειά Λάκκα)
Μέση (Βαθειά Λάκκα) – Κορυφή ΘέτιςΜέση (Βαθειά Λάκκα) – κορυφή ΆγκυραΜέση (Βαθειά Λάκκα) – Κορυφή (Στύγα)
Προφίλ ΕπισκεπτώνΕπισκέπτες & Χιονοδρόμοι όλων των επιπέδωνΧιονοδρόμοι όλων των επιπέδωνΜέσου επιπέδου χιονοδρόμοιΈμπειροι και μέσου επιπέδου χιονοδρόμοιΈμπειροι και μέσου επιπέδου χιονοδρόμοι